Gezondheid deel 4:

Gezondheid: deel 1 van A - F
Gezondheid: deel 2 van G - M
Gezondheid: deel 3 van N - S
Je bent hier: Gezondheid: deel 4 van T - Z
Zie ook: Noodnummers >>>

 

Tabak Stop
Heel wat mensen proberen van hun rookverslaving af te geraken zonder hulp of steun. Hierdoor riskeren deze pogingen te mislukken. Een begeleiding op maat kan de kansen op succes doen stijgen. De professionals van de Tabakstop Lijn bieden dat soort begeleiding. De Tabakstop Lijn is een gratis dienst, die een antwoord biedt op alle vragen over roken, gewenning en hulp bij het stoppen.

Teletolk
Teletolk (website van de Vlaamse Overheid) is een instrument waarmee doven en slechthorenden met horenden kunnen communiceren. Een Teletolk fungeert daarbij als tussenpersoon die het contact tussen doven en horenden tot stand brengt.

Thuisarts.nl - website voor gezondheidsvragen
Deze website geeft betrouwbare informatie over gezondheid en ziekte.

Thuiszorgwinkel - webshop en uitleendienst
De Thuiszorgwinkel verkoopt een ruim assortiment hulpmiddelen voor wie extra zorg nodig heeft. Soms heb je echter maar een hulpmiddel nodig voor een beperkte periode en is het interessanter om te huren.

Trefpunt Zelfhulp
Trefpunt Zelfhulp vzw is het informatie- en ondersteuningscentrum voor zelfhulpgroepen in Vlaanderen. De voornaamste taak van het Trefpunt is om zelfhulpgroepen te ondersteunen via persoonlijke begeleiding en vorming op maat.

VacciWeb
Vaccinatie- en preventieadvies voor reizigers. Je vindt hier nuttige informatie over de op dit moment beschikbare vaccins. Je kunt zoeken per land en telkens heb je een uitgebreide beschrijving over de ziektes.

VAD - Vereniging voor Alcohol- en andere Drugproblemen
VAD overkoepelt het merendeel van de Vlaamse organisaties die werken rond de thematiek van alcohol, illegale drugs, psychoactieve medicatie en gokken. VAD wil vanuit een gezondheids- en welzijnsperspectief de Vlaamse bevolking in het algemeen en intermediairen in het bijzonder deskundiger maken in het omgaan met alcohol en andere drugs.

VAPH - Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap
Het VAPH wil de participatie, integratie en gelijkheid van kansen van personen met een handicap bevorderen in alle domeinen van het maatschappelijk leven. Het doel is dat zij de grootst mogelijke autonomie en levenskwaliteit bereiken.

Veilig in de zon
Dankzij de tips en aanbevelingen op deze website houdt u de zon te vriend.

Vitamine Informatie Bureau
Het VIB is een voorlichtingsbureau op het gebied van vitamines en mineralen. Het VIB wil, door het geven van objectieve en wetenschappelijk verantwoorde informatie, een bijdrage leveren aan een betere kennis over vitamines en mineralen bij de consumenten.

Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid
Zorg-en-gezondheid.be is een wegwijzer bij het zoeken naar informatie over de dienstverlening en het beleid van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid.

Vlaamse Alzheimer Liga vzw
De liga is het aanspreekpunt voor personen met dementie, mantelzorgers en familiegroepen.

Vlaamse Diabetes Vereniging
De Vlaamse Diabetes Vereniging vzw is een dynamische vereniging die verschillende aspecten van diabetes behartigt.

Vlaams Instituut Gezond Leven
Het Vlaams Instituut Gezond Leven wil je op een toegankelijke manier helpen om gezond te leven. Met onderbouwd advies, concrete tips en kant-en-klare projecten.

Vlaamse Liga tegen Epilepsie
Op deze site kan u algemene informatie vinden over epilepsie en enkele tips voor het dagelijks leven.

Vlaamse Liga tegen Kanker
De VLK wil uitgroeien tot het centrale aanspreekpunt voor iedereen die met kanker te maken heeft. PatiŽnten, hun omgeving, de medische en paramedische wereld, vorsers en iedereen die bij preventie of psychosociale begeleiding betrokken is. Daarnaast wil de VLK een erkende gesprekspartner van de overheid zijn, zodat het geld van onze donateurs en van de Kom op tegen Kanker-campagne nog efficiŽnter ingezet kan worden.

Vlaamse Reumaliga vzw
De VRL vzw is ťťn van de belangrijkste reumaverenigingen in het Vlaamse land. Deze website heeft de bedoeling antwoorden te geven op vragen, over reuma, gesteld door mensen die deze ziekte beter willen begrijpen.

Vlaamse Vereniging Gilles de la Tourette
Het syndroom van Gilles de la Tourette is een neurologische stoornis met als kenmerken zowel vocale als motorische tics. U vindt op deze website niet alleen uitgebreide informatie over Tourette en aanverwante stoornissen maar ook nog een heleboel documentatie, besprekingen van geneesmiddelen en therapieŽn.

Vlaams PatiŽntenplatform
Het Vlaams PatiŽntenplatform (VPP) is een onafhankelijke koepelorganisatie van patiŽntenverenigingen uit Vlaanderen. Het VPP streeft naar toegankelijke zorg op maat van de patiŽnt en zijn omgeving.

Voedingswaardetabel
Bekijk hier de voedingswaarde van voedingsmiddelen.

Voetverzorging.nl
Uitgebreide site over voetverzorging met veel foto's en informatie over behandelingen en zelfzorg.

Wai-not.be
WAI-NOT Internet pretpark is aangepast aan 3 niveau's van verstandelijke beperking: ernstig, matig en licht.

Weet wat je eet - internubel.be
Internubel.be is een interactieve merknamendatabank waar je voor elk voedingsmiddel op de Belgische markt gedetailleerde informatie kan vinden. Deze databank met basis- en merkproducten is dus een heel bruikbaar instrument voor mensen die gezond willen eten en leven, en voor professionele voedingswerkers zoals diŽtisten. Om toegang te krijgen volstaat het om u gratis te registeren.

Weliswaar.be
Welzijns- en gezondheidsmagazine voor Vlaanderen.

Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld
Zanzu.be is een toegankelijk geschreven site voor anderstaligen met tekeningen bij de artikels, navigatie via iconen en een voorleesfunctie. Ook staat er op Zanzu.be een vertaalwoordenboek voor specifieke termen over seksualiteit, lichaam en relaties.

Zelfverwonding.be
Informatie rond: Opzettelijk zelfverwondend gedrag in de adolescentie.

Ziekenhuis.nl
Op deze website vind je een medicijngids, ziektebeelden, woordenboek, medische links en een forum.

ZitStil - omgaan met ADHD
Centrum ZitStil geeft informatie, vorming, training, ondersteuning en onderneemt maatschappelijke actie om alle personen die geconfronteerd worden met ADHD optimaal te laten functioneren zodat de gevolgen van de ontwikkelingsstoornis maximaal beheerst kunnen worden.

Zorgkwaliteit - de kwaliteit van de Vlaamse ziekenhuizen in kaart gebracht
De ziekenhuizen in Vlaanderen meten de kwaliteit van hun zorg. Sommige metingen doen ze vrijwillig, andere zijn verplicht. Deze website biedt patiŽnten en professionele zorgverleners de mogelijkheid om de gemeten resultaten per ziekenhuis te raadplegen en te vergelijken.

 

zorg en gezondheid   VAPH

 

Vlaamse liga tegen kanker

 

Gezondheid: deel 1 van A - F
Gezondheid: deel 2 van G - M
Gezondheid: deel 3 van N - S
Gezondheid: deel 4 van T - Z

 

terug naar boven

Contact en Info


De Extra pagina's:

Speel online
Bereken bytes
Lettergrootte aanpassen
Online vertalen
Receptenzoekmachine
Noodnummers
Horoscopen
Veilig op het internet
Handige links
Recent toegevoegde links
Weerberichten
Zoeken op deze website

Alle extra pagina's >>>

Webshops