Overheidsdiensten:

Overheidsdiensten: BelgiŽ, Vlaanderen en Brussel: deel 1 van A - M
Je bent hier: Overheidsdiensten: BelgiŽ, Vlaanderen & Brussel: deel 2  N - Z
Het verenigingsleven en organisaties
NGO's, hulporganisaties en goede doelen
Provincies, politiek, vakbonden

 

Ombudsman.be
Problemen met een bank, een telecomoperator, een energieleverancier, een verzekeraar, een overheidsdienst- of bedrijf? De website van het netwerk van de ombudsmannen maakt een klacht indienen vanaf nu eenvoudiger door burgers naar de juiste ombudsman te begeleiden.

Ombudsman voor de Handel
De Ombudsman voor de Handel wil klanten en handelaars bij elkaar brengen. De verzoeningsprocedure verloopt online. Een onafhankelijke verzoener kan het dossier inkijken en een neutraal advies formuleren. Als de klant en de handelaar dit advies aanvaarden, is het geschil opgelost.

Ombudsman voor de Pensioenen
Heeft u een klacht over de werking of de dienstverlening van de pensioendiensten? U kunt met al uw klachten over uw wettelijk pensioen aankloppen bij de Ombudsman voor de Pensioenen.

Omgevingsloket.be is een officiŽle website van de Vlaamse overheid
Je kan op deze website een digitale bouwaanvraag indienen via het loket. Zelf je digitale bouwaanvraag samenstellen en zelf je dossier(s) opvolgen.

Onroerend Erfgoed
Het onroerend erfgoed omvat alles wat te maken heeft met archeologie, monumenten en landschappen.

Open Data Portaal
De federale overheid en alle verwante diensten beschikken over een grote hoeveelheid publicaties, onderzoeken en cijfers. Voortaan vindt u al die gegevens terug via ťťn zoekmachine in een uniek open data portaal.

Overheid Vlaanderen
Deze website biedt geÔntegreerde en gebruiksvriendelijke informatie over de thema’s personeel en organisatieontwikkeling, vastgoed en facilitair management, ICT en e-government, overheidsopdrachten en wetsmatiging bij de Vlaamse overheid.

POD Maatschappelijke Integratie
POD Maatschappelijke Integratie, Armoedebestrijding, Sociale Economie en Grootstedenbeleid. De POD MI waarborgt een menswaardig bestaan voor iedereen die door de mazen van het net van de sociale zekerheid valt en in armoede leeft.

Police-on-web
Police-on-web werd in het leven geroepen om de aangifte van kleine misdrijven te vereenvoudigen. U kunt via police-on-web snel en makkelijk aangifte doen van misdrijven zoals winkeldiefstal of vandalisme.

Politie
De Belgische politie organisatie is geŽnt op twee politieniveaus: het federale niveau en het lokale niveau. Deze twee politieniveaus werken autonoom en zijn elk afhankelijk van hun eigen overheden.

Raad van State
Raad van State, een Hoog College van Staat, dat regering en parlement adviseert over wetgeving en recht spreekt in bestuursrechtelijke geschillen.

Rechtbanken-tribunaux
Een centrale website waar u alle informatie kunt terugvinden over de Belgische hoven en rechtbanken. U komt er meer te weten over de algemene werking van de hoven en de rechtbanken en over de praktische details per gerechtelijke entiteit, bijvoorbeeld adressen en contactgegevens.

Rijksdienst voor Jaarlijkse Vakantie
De RJV beheert het stelsel van de jaarlijkse vakantie van de arbeiders en de artiesten.

Rijksdienst voor Pensioenen
U kunt op deze site alle informatie vinden in verband met het pensioen in de privť-sector en de inkomensgarantie voor ouderen.

Sepastop
Makkelijk online abonnementen, contracten en domiciliŽringen opzeggen via Sepastop.

Sociale Zekerheid - Federale Overheidsdienst
De Federale Overheidsdienst (FOD) Sociale Zekerheid werkt het beleid uit rond de sociale zekerheid in BelgiŽ.

Sociale Zekerheid.be
Online diensten voor de Sociale Zekerheid.

Speel niet met vuur
Deze site legt alles uit over brandpreventie. Jaarlijks zijn er in BelgiŽ immers een 10.000tal branden. Met een rookmelder, een brandblusser, een branddeken en een vluchtplan ben je al op de goede weg. Als je deze brandpreventiemiddelen tenminste correct gebruikt.

Statbel: BelgiŽ in cijfers
De grootste statistische overheidsorganisatie in BelgiŽ geeft u een uitgebreide keuze aan gegevens.

Tax-on-Web
Tax-on-Web is de online dienst voor de aangifte in de personenbelasting.

Toegankelijk Vlaanderen
Op deze website kan je informatie opzoeken over de toegankelijkheid van publieke gebouwen zoals gemeentehuizen, scholen, musea, culturele centra, sportcentra, ...maar ook van fietspaden, wandelpaden en andere toeristische voorzieningen.

Verkeersboeten.be
Betaal je verkeersboete eenvoudig en snel online.

Veiligheid voor huisartsen
Diefstal, inbraak en agressie van patiŽnten tegen artsen, het wordt vaak snel onder de mat geveegd. In samenwerking met enkele koepelorganisaties voor huisartsen lanceerde de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken een meldpunt.

Vlaamse Belastingsite
Verneem alles over Vlaamse fiscaliteit zoals over registratierechten, schenkingsrechten, onroerende voorheffing en nog veel meer.

Vlaamse Jeugdraad
De Vlaamse Jeugdraad is het officieel adviesorgaan van de Vlaamse regering over alles wat kinderen en jongeren aanbelangt.

Vlaamse Ombudsdienst
Heeft een Vlaamse overheidsdienst u niet behandeld zoals het hoort? Dan kunt u een klacht indienen bij de Vlaamse Ombudsdienst. Daar zijn voor u geen kosten aan verbonden.

Vlaamse Regering
Een overzicht van de Vlaamse regeringen wordt u aangeboden op deze website.

Vlaams Parlement
Het Vlaams Parlement belichaamt de wetgevende pijler en de democratie in Vlaanderen. Het staat in voor de totstandkoming van de Vlaamse decreten en voor de goedkeuring van de Vlaamse begroting. Het Vlaams Parlement benoemt de Vlaamse Regering en controleert de Vlaamse Regering op de uitvoering van die decreten.

Vlaanderen.be
Uw startpagina voor De Vlaamse Overheid.

Vereniging van de Vlaamse Provincies
De basisopdracht van de VVP omvat een een 3-tal opdrachten: de go between tussen provinciebesturen en hogere overheden, een platform voor samenwerking tussen de 5 Vlaamse provinciebesturen, en de stimulator van vernieuwingsprocessen.

VVSG - Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten
De VVSG is de ledenorganisatie van alle Vlaamse gemeenten, de OCMW’s, een honderdtal politiezones en van een vijftigtal intercommunales.

Waterinfo.be
De Vlaamse waterbeheerders lanceerden waterinfo.be, een gedetailleerde website waar burgers en hulpdiensten alle actuele informatie over overstromingsrisico, getijden, neerslag en droogte kunnen vinden.

 

 

Vlaanderen.be Belgium.be - federale overheid

 

Overheidsdiensten: BelgiŽ, Vlaanderen en Brussel: deel 1 van A - M
Overheidsdiensten: BelgiŽ, Vlaanderen en Brussel: deel 2 van N - Z
Het verenigingsleven en organisaties
NGO's, hulporganisaties en goede doelen
Provincies, politiek, vakbonden

 

terug naar boven

Contact en Info


De Extra pagina's:

Speel online
Bereken bytes
Lettergrootte aanpassen
Online vertalen
Receptenzoekmachine
Noodnummers
Horoscopen
Veilig op het internet
Handige links
Recent toegevoegde links
Weerberichten
Zoeken op deze website

Alle extra pagina's >>>

Webshops