Allerlei nuttige verkeersinformatie:

Auto- en Motornieuws
Je bent hier: Allerlei nuttige verkeersinformatie
Merken van auto's, motoren en fietsen
Zie ook: Tweedehands auto's en zoekertjes >>>

 

4411.be - sms parkeren
's Werelds gemakkelijkste en handigste systeem voor sms-parkeren.

Afspraken Autokeuring
Maak online of telefonisch een afspraak en minimaliseer zo uw wachttijd.

ANWB - Koninklijke Nederlandse Toeristenbond
De Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB is een vereniging die met een unieke mix van beÔnvloedende en dienstverlenende activiteiten de belangen van haar leden behartigt op het gebied van mobiliteit, vakantie en vrije tijd.

Autorijden.be
Leer autorijden op het internet. Deze site helpt de kandidaat-chauffeurs om zich beter voor te bereiden op het theoretisch rijexamen. De website wordt steeds up-to-date gehouden volgens de nieuwste verkeersregels.

Autosnelwegen.net
Autosnelwegen.net is een site die in eerste instantie gaat over autosnelwegen in de Benelux (BelgiŽ, Nederland en Luxemburg). Van elke snelweg is een routelijst te vinden, met alle afritnamen en -nummers, knooppunten en aansluitende wegnummers.

Brussels Airport Traffic Control
Deze website geeft informatie over het vliegverkeer van en naar Brussels Airport voor de omwonenden (baangebruik, vliegroutes en geluidsmetingen).

Car-Pass
Dankzij de Car-Pass weet u voortaan meteen of de kilometerteller van een occasiewagen is teruggedraaid. Zo kunt u de waarde van het voertuig veel beter inschatten. Goed voor u ťn voor de consument, die weer met volle vertrouwen een tweedehandsauto durft te kopen.

Carpool.be
Hier kan je op zoek naar partners om dagelijks samen naar het werk te rijden.

De Lijn
Met bus en tram door heel Vlaanderen.

Departement Mobiliteit en Openbare Werken
Het Departement Mobiliteit en Openbare Werken ondersteunt de minister bij de beleidsvoering inzake mobiliteit en verkeersveiligheid en inzake investeringen, beheer en exploitatie van de transport- en de haveninfrastructuur in Vlaanderen.

Febiac.be
Febiac is de Belgische vereniging van de automobiel- en tweewielerindustrie.

Federale Overheidsdienst Mobiliteit en Vervoer
De portaalsite van de Federale Overheidsdienst Mobiliteit en Vervoer.

Fietsersbond vzw
De nationale site van de Belgische Fietsersbond vzw.

Flitspalen in Vlaanderen
Flitspalen zijn cruciaal voor de veiligheid. Het aantal doden en gewonden is dankzij de camera's sterk gedaald. Flitspalen worden vooral geplaatst op de gevaarlijke punten waar in het verleden zware ongevallen zijn gebeurd.

Goca.be
Groepering van erkende ondernemingen voor autokeuring en rijbewijs.

Gratis Rijbewijs Online
Theorie en oefenvragen voor het behalen van een rijbewijs en een overzicht van de rijscholen in Vlaanderen gerangschikt volgens postcode.

Ik Bob.be
De Bob-campagne maakt duidelijk dat feesten geen probleem is, zolang je maar vooraf een Bob kiest die jou en je gezelschap veilig terug naar huis brengt.

Keuringsbureau Motorvoertuigen nv
De officiŽle website voor autokeuring en examencentra voor het rijbewijs in West-Vlaanderen.

Meer Mobiel
Heb je door een handicap, ouderdom, ziekte of tijdelijke beperking moeilijkheden om je te verplaatsen dan kan je hier alle informatie terugvinden over je verplaatsen in Vlaanderen.

Meldpunt fietspaden
Via dit meldpunt kunt u knelpunten voor fietsers signaleren aan de bevoegde wegbeheerder (gemeente, provincie, gewest, ...) in Vlaanderen. Het is vooral bedoeld om een abnormale toestand te melden, die een echt gevaar inhoudt voor de fietsers en die een dringende tussenkomst van de wegbeheerder vereist.

Meldpunt wegen
Indien er een potentieel gevaarlijke verkeerssituatie is die een dringende tussenkomst vereist of indien er iets schort aan de staat van de weg, dan kan u dit via deze site signaleren. Uw melding wordt automatisch doorgegeven aan de bevoegde wegbeheerder (Gewest, Steden en Gemeenten).

Mobiel21
Mobiel 21 vzw is een centrum voor kennisontwikkeling, educatie en gedragsbeÔnvloeding op het gebied van duurzame en veilige mobiliteit.

Mobiel Vlaanderen
U vindt hier alle mogelijke informatie over verkeer, mobiliteit en openbare werken in Vlaanderen, BelgiŽ en Europa. Deze website is een initiatief van de Vlaamse overheid.

NMBS
De Belgische spoorwegen: je vindt hier de dienstregelingen, tarieven en praktische info.

Netwerk Duurzame Mobiliteit
Het Netwerk richt zich naar iedereen (organisatie, bedrijf, vereniging, stad of gemeente, overheid, het individu) die zich wil inzetten voor een duurzame mobiliteit, zowel van mensen als van goederen. Het Netwerk streeft naar een duurzame uitbouw van duurzame mobiliteit.

Oplaadpunten.org
Uw startpagina voor de oplaadpunten en oplaadpalen voor uw elektrische auto of elektrische fiets.

ParkMobile
Sms-parkeren via Parkmobile.

Responsible Young Drivers
RYD is actief op het vlak van de verkeersveiligheid en bestaat uit jongeren die andere jongeren proberen aan te zetten tot verantwoord rijgedrag.

Rondpunt vzw - je bondgenoot na een verkeersongeval
Rondpunt wil bijdragen tot een goede opvang van iedereen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrokken is bij een verkeersongeval. Rondpunt vzw wordt gefinancierd door de Vlaamse Overheid en het Levenslijn Kinderfonds.

Taxistop
De Carpoolservice van Taxistop poogt te bemiddelen in het vinden van een pendelgenoot voor verplaatsingen van en naar het werk, die bij voorkeur op een regelmatige basis plaatsvinden.

Touring
Naast reisbijstand, pechverhelping, annulatieverzekeringen,. biedt Touring u bovendien actuele verkeersinformatie, een performante routeplanner, tips & ideeŽn voor uitstapjes & vakanties.

Touring Mobilis - Live File Info
Hier vind je live een overzicht van de files in BelgiŽ.

Trein Tram Bus
Beweging voor beter openbaar vervoer.

VAB
Vlaamse Automobilisten Bond. veel informatie over verkeer, auto's, rijscholen, toerisme, gastronomie enz...

VAB-Rijschool
Bij de VAB-Rijschool vind je online alle info om je perfect voor te bereiden op je theorie-examen.

Verenigingen voor Verkeersveiligheid
Verenigingen voor Verkeersveiligheid ondersteunt en stimuleert heel in het bijzonder het brede Vlaamse verenigingsleven rond het thema verkeersveiligheid. De Verenigingen voor Verkeersveiligheid wil zo samen met de kracht van verenigingen inzetten op een veiliger verkeer voor iedereen.

Verkeersboeten.be
Betaal je verkeersboete eenvoudig en snel online.

Verkeerscentrum Vlaanderen
De website van het Vlaams Verkeerscentrum waar u terecht kan voor alle actuele verkeersinformatie.

Viapass - kilometerheffing voor vrachtwagens van +3,5 ton
Op 1 april 2016 is BelgiŽ een tolland geworden voor vrachtwagens van meer dan 3,5 ton MTM. Alle vrachtwagens die op de Belgische openbare weg rijden moeten een steeds ingeschakelde On Board Unit aan boord hebben. Die factureert alleen de verreden kilometers op betalende tolwegen.

Vias institute
Het Vias institute (BIVV) is een instantie ten dienste van de overheid. In deze hoedanigheid is het BIVV gelast met het voorbereiden en het in werking stellen van de politiek op het vlak van de verkeersveiligheid.

Vlaamse Stichting voor Verkeerskunde
Uw kenniscentrum voor verkeer en mobiliteit.

Voetgangersbeweging
De Voetgangersbeweging komt op voor de meest kwetsbare weggebruikers.

Wegen en Verkeer in Vlaanderen
Het Agentschap Wegen en Verkeer wil een veilige, vlotte en duurzame mobiliteit voor alle weggebruikers realiseren in Vlaanderen.

Wegeninfo
Website van de Belgische Federale Politie met alle recente verkeersinfo.

Wegenwerken.be
Deze website geeft een overzicht van de geplande werken op de Vlaamse snelwegen en gewest- en gemeentewegen. Wil je weten waar er gewerkt wordt bij jouw in de buurt, dan kom je dit hier te weten.

Wegcode.be
Wegwijs in het Belgisch verkeersreglement.

 

Op zoek naar tweedehandsvoertuigen? Kijk dan op deze pagina met zoekertjessites >>>

 

Touring VAB

 

Vias institute  

 

Auto- en Motornieuws
Allerlei nuttige verkeersinformatie
Merken van auto's, motoren en fietsen

 

terug naar boven

Contact en Info


De Extra pagina's:

Speel online
Bereken bytes
Lettergrootte aanpassen
Online vertalen
Receptenzoekmachine
Noodnummers
Horoscopen
Veilig op het internet
Handige links
Recent toegevoegde links
Weerberichten
Zoeken op deze website

Alle extra pagina's >>>

Webshops